21.6.2013

Pysy lähellä mua



Joujou! Emme ole mitään ihmeellistä puuhailleet, piha-agilityn ja pikkutokoilun lisäksi vähän jälkeä. Tai no, kolme uutta temppua V oppi! Nämä niin tärkeät temput ovat kännykän noutaminen, pallon laittaminen ämpäriin sekä möyriminen. On se jännä, miten älykäs voi metsästyskoira olla. Ei nyt mitään leuhkimisena, mutta joskus sitä oikeen yllättyy miten nopeasti kippurahäntä oppii. Oli kyse sitten tokoliikkeistä tai kierimisestä. Kääntöpuolena tässä on se, että niin ovela pikkuhaukku on hyvä karkaamaan. Kun sen luottaa menevän tarhaansa, se kääntyykin äkkiä ovella erisuuntaan ja juoksee metsään. Ja tästä alkaa puolentunnin Vinskijahti.

"Kukaan/mikään ei ole täydellinen" pätee myös siis Vinskiin. Toisaalta sitä toivoo, että V olisi tosi hyvä metsästyskoira, joka menisi kilometrien päähän ja etsisi kaikki metsän hirvet. Mutta taas toisaalta sitä harrastusominaisuutta ja vapaana pitämisen mahdollisuutta tahtoisi. Ei se nyt ihan mahdotonta kai olisi. Niin uskoin kuitenkin pitkän ajan kunnes törmäsin vahingossa Koiranetissä erään jämptin sivulle. Koiralla oli ykköstuloksia niin hirveltä kuin karhultakin sekä tokossa! Katselin hymyillen ja toiveikkain mielin sitä ALO1 tulosta ja mietin, olisiko meilläkin mahdollisuutta saada tällainen merkintä? En tiedä, ainakaan tällä hetkellä ei näytä siltä. Mutta pari ikävuotta lisää voi tehdä Veelle vaikka mitä, joko tehdä siitä todella kestävän metsästyskoiran tai sitten ensimmäisen länsilaikan tokokokeessa.

Tässä vähän vanhaa ja uutta temppua videolla :-)

4 kommenttia :

  1. Mä harrastelin aikoinaan harmaa norjanhirvikoiran kanssa. Ongelmana oli tuolloin kans juurikin tuo karkailu. Luulen että se on koulutettavissa pois, mutta toistoja tarvii paljon. Itsellä ei silloin riittänyt osaaminen siihen, mutta lenkeillä pidin harmaatani irti ja se pysyi näkyvissä ja tuli ensimmäisestä käskystä luokse. Luulen että kotonakin oppisi nopeasti olemaan vapaana. Jokainen karkaamiskerta kylläkin vain vahvistaa sitä karkaamista, mutta kannattaa silti yrittää. Mun kippurahäntä kans oppii tosi nopeasti asioita, on paljon nopeempi oppija kuin nykyinen lintukoirani.:D On ne vain niin viisaita nuo metsästyskippurahännät!

    VastaaPoista
  2. Voe Vinski!!! :D Maisa ja Tuikku saattas kans oppia ton kännykkäleikin, mulla oliski sulle hei yks temppuidea, sillee kimppaan ;)))

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi ! :)