"Vinski"

JV-11 V-11 MV-14 Tervakummun Vinski

♥22.11.2010
7x ERI, 1x EH, 4x SERT
»uros
»Länsisiperianlaika
»harmaa-valkoinen
»PetsieKoiraNet
ALKU
Koiraa oli haluttu jo pitkään ja aloimme katselemaan eri rotuvaihtoehtoja. Rodun piti soveltua ympärivuotiseen ulkona asumiseen, hirvikoiraksi ja ulkonäkökin pitäisi miellyttää. Laikarodut pistivät silmään ja kävimme katsomassa itäsiperianlaikoja. Koko tuntui silloin liian suurelta ja päädyimme sitten vähän pienempään roduun, länsisiperianlaikaan.

Pikkuinen Vinski saapui meille tammikuun lopusa 2011. Se asui pentuajan sisällä, mutta kun ikää ja kokoa tuli tarpeeksi, se muutti omaan ulkotarhaansa. Aika ennen ensimmäistä hirvikautta oli kivaa aikaa minulle ja Veelle, se pysyi vapaana niin pihassa kuin metsässäkin. 


HARRASTUKSET
Vinskin pääharrastuksena/työnä on metsästys ja sille on ammuttu muutama hirvi. Tokon ALO-liikkeet ovat hallussa ja möllikisoista tuloksena on ALO1 ja ALO3. Käymme näyttelyissä enää aika harvakseltaan kolmannen sertin tultua. Kesäisin menemme jonkinnäköistä agilitya pihassa sekä Vinski pääsee myös usein uiskentelemaan järveen. Uutena juttuna tuli viime vuoden keväällä jäljestys, jota olemme harjoitelleet hirvensorkalla sekä naudanverellä. Treenaamme vetoa jonkun verran kesällä, mutta enemmän sitten talvella. Muihin aktiviteetteihin kuuluu mätsärit ja erilaiset temput. 


LUONNE
Vinskiä voisi kuvata älykkääksi, leikkisäksi ja rohkeaksi koiraksi. Se on poikkeuksellisen ihmisrakas, mitä nyt vertaa muihin metsästyskoiriin. V on todella oppivainen ja jaksaa aina yllättää kun opetellaan jotain uutta temppua. Vinski on hihnassa kuuliainen ja hyvin käyttäytyvä, mutta jos se pääsee karkuun vaikkapa tarhan ovesta niin takaisin ei omatoimisesti tule! Leikkisä ja avoin muita koiria kohtaan, mutta jos joku käy päälle niin antaa varmasti takaisin. Vinski ei pysy pihassa vapaana, saati missään muuallakaan, mutta se on oikeastaan hyvä asia, että metsästysviettiä on.

3 kommenttia :

  1. kuulostaa mukavalta koiralta. hieno saavutus nuorelle koiralle että sille jo kolme hirveä ammuttu :) meillä myös metsästetään. 2014 varmaan tulee viimeistään meillekkin hirven haukkuja taas pienen tauon jälkeen taloon :)

    VastaaPoista
  2. Ihana Vinski! Jotenkin minusta tuntuu että olen nähnyt yhden noista bannerin kuvista Koirafanituksessa?... Käy katso.assa meidän metsästys koirien elämää: www.sudenkuononblogi.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi ! :)