Torsti

simply the best

♥1.5.2008
✝ 21.4.2010
»uros
»Venäjänkääpiöhamsteri Talvikko
»safiiri
»Petsie
Alku 
Olin aina halunnut omaa koiraa mutta perheessä olevan allergikon takia sitä ei voinut ottaa. Ollessani 11-vuotias sain jostain idean pieneen jyrsijään. Hamsteri tuntui hyvältä vaihtoehdolta, se helppohoitoinen ja ei allergisoi. Vanhemmatkin siihen suostuivat ja niin menimme ostamaan muovisen dunan ja kaikkea muuta pientä, mitä vain pieni hamsteri tulisi tarvitsemaan. Tuntui niin uskomattomalta saada kantaa eläinkaupasta pahvilaatikossa omaa pientä hamsteria kotiin. Siitä  tuli heti todella rakas ja halusin tarjota sille muutakin kuin tavallista häkkielämää.


Ei tavallinen hamsteri
Koska omaa agilitykoiraa en saanut, päätin saada oman agilityhamsterin. Tuntui se aluksi vähän hauskalta ajatukselta, mutta kukaan ei tiennyt miten hyvin pieni jyrsijä voisi oppia. Löysin jotain pieniä esteitä(joista yksi ylimmässä kuvassa), jotka olivat tulleet muovisten koirien mukana ja jotka olivat juuri sopivan kokoisia kääpiöhamsterille. Itse askartelin myös jotain wc-rullista ja pujottelu tehtiin itse. Innostusta riitti vaikka millä mitalla ja se näkyikin harjoitusten suuressa määrässä. Ihmetyin itse kunnolla kun Torsti kipitti ensimmäistä kertaa suoran radan aivan itse. Tunne oli mitä mahtavin ja tästäkös vasta innostuinkin! Radat saivat mutkia ja muita vaikeita kohtia. Pelkkien ratojen menemisen lisäksi opetin erikseen sormen seuraamista, mikä  helpotti ratojen menemistä. Vuosi ahkeraa agilityharjoittelua oli tuottanut tulosta sillä vauhtia oli paljon ja mikä tahansa rata sujui. En vertaa Torstin menoa koiraan mutta se seurasi käden/sormen liikettä ja meni näin tiettylle esteelle. Olin niin iloinen ja ylpeä siitä jyrsimöstä! Torsti oppi myös suuren määrän temppuja, mm. jalkojen välistä pujottelun, rullan kierron, sivulle tulon ja pyörimisen.

Julkisuutta
Marraskuussa 2008 Torstista ja tästä meidän agilityhommelista tehtiin juttu Aamulehteen. Siinä se komeili, Torstin naama oikein etusivulla! Pari kuukautta myöhemmin, Torsti pääsi taas kameroiden eteen. Tällä kertaa siitä  ja minusta otettiin videota TV-ohjelma Galaxiin.

Rest in peace
Torstin ollessa paria viikkoa vaille kaksi, se oli dunassaan paikallaan ja piti kummallista rohinaa. Ei siinä muuta kuin soitto eläinlääkärille ja ajan varaus. Samana päivänä menimme sitten lääkärin vastaanotolle ja selvisinkin, että Torstilla oli mahassaan suuri kasvain, jolle ei voinut tehdä mitään. Hamsteri piti lopettaa. Voi sitä itkun ja surun määrää, kun ensimmäinen oma lemmikki olikin yhtäkkiä kuollut.Torstin kaikki videot löytyvät Petsiestä, osa Youtubesta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ! :)