9.8.2014

Helppo hymyillä



Mitä sitä turhia tarinoimaan, sitä ollaan nykyään Maailman Voittajia! Perskules!

Jos tätä vähän kuitenkin avaisi. Maailman Voittaja, yksi suurimmista ellei suurin koiranäyttely maailmassa järjestettiin tänä vuonna Suomessa. 21 000 haukkua 60:stä eri maasta Helsingin messukeskuksessa kolmen päivän aikana. Aika huimaa, eikö? Jo silloin kun V tuli meille, ajattelin että tuonne mennään! Länsilaikoja oli ilmoitettu 15 kappaletta mikä on tuossa rodussa todella paljon. Tuomarina toimi venäläismiekkonen nimeltä Alexey Belkin. Koko homma kävi jotenkin tosi nopeesti, käytiin kehässä juoksemassa ja seisomassa, saatiin viisi ruusuketta käteen ja yhtäkkiä oltiinkin jo rotunsa paras-kehässä. Kätöseen jäivät ruusukkeet sertistä, cacibista, vsp:stä, MV-tittelistä sekä myös muotovalioksi tulemisesta. Muotovaliohommeli ei vain meidän kohdalla merkitse yhtään mitään, koska siihen vaadittavat hirvitulokset puuttuvat (?). Myöskään sertiä ei oikeasti voida ottaaa vastaan, koska kaikki on jo kasassa, joten se menee sitten vara-sertin saanelle. Ruusukkeiden lisäksi saimme palkinnoiksi MV14-urheilukassin sekä kuvassa näkyvät lasilaatat sekä uniikin koirapatsaan.

Muuta en keksi sanoa, upea fiilis, hieno tapahtuma ja hieno kokemus! Hyvä Vinsku! :-)
 

AVO-ERI AVK1 VSP SERT MVA CACIB MV-14

16 kommenttia :

  1. Oho, vaan 15! Oispa mullakin noin pienilukunen rotu niin vois olla vähän helpompi pärjätä... :D nimim. labbiksia melkein 300. Onnea kuitenkin!

    VastaaPoista
  2. Paljon onnea teille hienosta menestyksestä!

    VastaaPoista
  3. Olenko kuvitellut ihan omiani, vai oliko tuolla näyttelyssä joku poikkeus noitten metsästysrotujen valioitumisen yms. kanssa? Jotenkin että niistä voi tulla jotain valioita ilman sitä tulosta?

    VastaaPoista
  4. Nythän sen muistinkin, eli lisäys edelliseen: olisi tullut valioksi ilman tulosta ilmeisesti silloin, jos olisi jo jonkun maan valio. Paljon onnea kuitenkin hienosta menestyksestä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu varmaankin :D Tai sitten V on nyt muotovalio, muttei minkään maan? :D Tosin ei Koiranetissäkään lue nimen edessä mitään MVA joten en tiedä (:

      Poista
    2. Onnea menestyksestä! (:
      Monen muun metsästyskoirarodun lailla länsilaikatkin tarvitsevat muotovalioituakseen käyttökokeesta (laikoilla käsittääkseni LINT tai HIRV) yhden avo1:sen tai kaksi avo2:sta. (: Joten vaikka sertit olis kasassa niin ei voi valioitua ennen riittävää käyttötulosta.

      Poista
    3. Koiranettiinhän mitään MVA:ta nimen eteen ei tulekaan ennen kuin valionarvo on haettu erikseen kennelliitolta (ja kennelliitto on saanut tästäkin rahastaa)... Mutta homma tosiaan meni niin, että tässä kyseisessä näyttelyssä myös ilman käyttötulosta olisi valioitunut sertin saadessaan jos olisi ollut jo mva jossakin toisessa maassa :) Mutta yhtä hienoahan se oli saada, vaikkei tuonutkaan valionarvoa.

      Poista
  5. Vau! Onnea todella paljon hienosta menestyksestä!

    VastaaPoista
  6. Voi jumpe, superhienoa, hyvä Vinski! :)

    VastaaPoista
  7. Vau, tosi paljonpaljon onnea! :---)

    VastaaPoista
  8. Onnea! :) kivan oloinen blogi teillä, voit kurkata omaanikin :) : http://villisunelmat.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista
  9. Linkkasit blogisi blogiini ja halusin tulla vain kertomaan, että olen ollut lukijasi jo jonkin aikaa. :D

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi ! :)