12.8.2012

Lammasfarmari ampui kaksi koiraa, luuli susiksi!

Perjantaina eräs nainen oli kolmen malamuuttinsa kanssa lenkillä metsässä. Koirat lähtivät omille teilleen, varmasti seuraten jotain hajua. Melkein tunnin etsinnän jälkeen, nainen kuuli muutaman laukaksen. Hänen puhelimensa soi.

Nainen soitti ja kysyi, onko hänellä susia vai koiria. Vastaus oli tietenkin koiria. "Ei ole enää", ääni puhelimessa vastasi. Naisen alaskanmalamuutit olivat eksyneet läheiselle lammastilalle, jonka pitäjä oli ampunut niistä kaksi. Ampuja oli luullut koiria susiksi! Tässä kuva sudesta ja alaskanmalamuutista. Miten joku voi ne sekoittaa?!



Koirilla oli ollut vielä suuret siniset kaulapannat kaulassa! Ja jos koirat olisivat käyneet lampaaseen kiinni, ei se olisi naarmuilla selvinnyt, kertoo koirien omistaja. Omistaja ihmetteli myös, miksei paikalle kutsuttu eläinlääkäriä tarkistamaan lampaita.

 - Olin aivan sokissa. Soitin heti rotuyhdistykseen, josta käskettiin ottaa yhteyttä asianajajaan ja poliisin. Poliisi tulikin pian paikalle, mutta ampuja oli jo ehtinyt lähteä tilalta. Ampumisen myötä Riikola menetti paitsi kaksi ystäväänsä myös arvokkaita rotukoiria.

 - Yhdistyksessä arvioitiin toisen kuolleen koiran arvoksi yli 10 000 euroa, kertoo Riikola. Poliisi tutkii tapahtumia metsästyslain säännösten rikkomisena ja vahingontekona.

2 kommenttia :

Kiitos viestistäsi ! :)