Sauli

viisas blondi

♥10.2.2012
✝ 24.6.2013
»uros
»Syyrialainen hamsteri
»creme
»Petsie
Tervetuloa kotiiin, herra Presidentti
Simon kuoltua päätimme ottaa tyhjään asumukseen uuden asukin. Syyrialainen sen piti olla, uros mieluiten ja erivärinen kuin Simo. Eläinkaupassa oli kaksi syyrialaisurosta, samasta poikueesta ja aivan samannäköisiä. Valinta oli vaikea, kumman nappisilmän ottaisimme? Toinen lähti matkaan ja se ristittiin Sauliksi. Saukkis oli tottakai aluksi ujo ja juoksi heti piiloon kun sen kämpän avasi. Pikkuhiljaa se kuitenkin alkoi luottamaan ihmiseen ja ymmärsi ettei isossa kourassa ole mitään pelättävää.

Ajattelin ihan vuoksi kokeilla agilityjuttuja Saulinkin kanssa, tosin uskoin sen jäävän samanlaiseksi lyllerrykseki kuin Simon suoritukset. Saukkis oli kuitenkin todella vikkelä ja nopea, ei mikään laiska hamsteri. Aloitettiin ihan suoralla radalla, jossa oli kaksi estettä. Aluksi Saulin piti myös sisäistää, että matto oli agilitykenttä, josta ei niin vain lähdettykään pois omin luvin. Hitaasti mutta varmasti etenimme aina vain vaikeampaan rataan sekä pujotteluun. Harjoituksia ei ollut niin paljoa kuin esimerkiksi Torstilla aikanaan, joten eteneminen ei ollut niin nopeaa mitä olisi voinut olla. Kuitenkin, kuukausien harjoittelut olivat tehneet Saukkiksesta vikkelän ja ihan hyvän agilitysyrkin. Ei sitä voi talvikkoihin verrata, mutta syyrialaiseksi se oli todella hyvä. Sauli oppi myös parit temput, esim. jalkojen välistä pujottelun ja rullan kiertämisen.

Se oli sitten siinä
Kesäkuun alussa 2013 Sauli alkoi sairastaa. Se piti suutansa auki ja sen suu näytti jotenkin turvonneelta. Saulille varattiin aika eläinlääkärille, josta se sai kipulääkettä ja antibioottia. Antibiootit eivät tehonneet, vaan Sauli meni huonompaan kuntoon. Se laihtui, poskiin ilmestyi oudot viillot ja koko alaleuasta oli lähtenyt iho. Se meni taas eläinlääkäriin, jossa todettiin alaleuan olevan kuoliossa ja tulehduksia oli parissakin kohtaa. Saukkis piti lopettaa.Kaikki Saulin videot löytyvät Petsiestä, osa Youtubesta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ! :)