11.6.2013

Kipeänä



Voi Saukkis minkä teit. Pikkuhamsterin leuoissa näkyi halkeamaa viikko pari sitten. Vähän ihmettelin, että mikäs S:llä nyt on. Veikkaan, että se on syönyt kämppänsä uutta muovista putkea ja siitä on mennyt jotain terävää pieneen suuhun. Mitään muuta en keksi. Nyt lähipäivinä Saulin leukaan tuli punaisia ihoplänttejä ja sen poskissakin oli oudot pienet kuhmut. Se piti myös suutansa auki koko ajan. Pari päivää sitten siitä huomasi miten se on laihtunut ja kuinka leuan pläntit ovat laajentuneet. Muuten se oli kuitenkin aivan terveen oloinen, söi ainakin pehmeää ruokaa ja joi. Eilen ja tänään sen suu oli aivan kaamean näköinen, näytti kuin sieltä tulisi jotain eritettä ja leuka oli pelkkää punaista ihoa. Pitihän pienelle Saukille sitten varata aika eläinlääkärille ja saimmekin ajan heti täksi päiväksi.

Saukkis vain kuljetusboxiin ja auto kohti Nokian pieneläinklinikkaa. Saulia tutki pieneläimiin erikoistunut lääkäri, joka heti Saulin nähtyään sanoi vähän pelottavan kuuloisesti, että "Voi mikä sinulla on?". Mielessä käväisi ajatuksia vaikka mistä kasvaimista ja lopetuspiikeistä. Lääkäri vei jyrsimön toiseen huoneeseen tutkittavaksi ja rauhoitettavaksi. Sauli sai jotain rauhoittavaa kaasua, että sitä pystyi kunnolla tutkimaan. Noin 10 minuutin kuluttua lääkäri ja huojuva Sauli tulivat takaisin. Diagnoosiksi S sai, että alaleuka on turvonnut. Ja onneksi pelkkä iho, ettei esim. tulehdusta luussa. Saimme mukaamme antibioottia ja tulehduskipulääkettä, joita annamme raejuuston tai jonkun muun herkun mukana toista 5 ja toista 10 päivää. Toivottavasti pieni hamsteri tästä tokenee :-)

9 kommenttia :

  1. Vooi.. :( Eiköhän Saukkis tokene tuosta pian !

    Loppuun vielä, että on ilo huomata että on olemassa vielä ihmisiä jotka välittävät myös pienistä lemmikeistään ja siten ne saavat apua heti tarvittaessa. Nykyään harmittavan usein hamsteri ostetaan leluksi, josta ei sitten huolehdita tarpeeksi paljon.

    Ps. Tämä sinun blogisi on todella mukava ja helppo lukea! Ja pidän tosi paljon vaihtuvasta ulkoasusta/bannerista :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi ! :)